Frivilliga Radioorganisationen

FRO Jönköpings län

Kontaktinformation

FRO Jönköpings län
c/o Rosqvist
Morgonstigen 8
573 73 Sunhultsbrunn
E-post: jonkoping@fro.se

Första veckomötet!

Den 3/6 provade vi ett nytt sätt att träffas. Ett kort, ca en timmes möte över internet. Det var något skral uppslutning trots anonserande i maillistan. Men vi kör på och hoppas att det är fler som loggar in nästa gång.

Vi var tre tappra själar Roger, Pelle och Hans. 

Nedan följer några korta anteckningar om vad som avhandlades. 

Nästa möte äger rum den 10/6 18:30 logga in här: https://meet.tutus.se/Veckom%C3%B6teF17

"210603

 

  • Sommar/Höst aktivitet

Förhoppningsvis ger sig corona när allt fler vaccinerar sig. Då kan vi börja träffas mer på riktigt. Kanske någon radio-pratar träff på något intressant plats. Bilorientering/radioorientering utfärd?  • Infrastruktur grupp?

Vi har ju några repeatrar som står lite utspritt. Men har vi någon tanke bakom hur vi vill utveckla den verksamheten? Ska vi ha kvar 68MHz repeatern? Det finns ju handapparater utan batteri och utan antenn samt utan programmering. Är det en återvändsgränd? vi behöver fundera mer aktiv än nu på det. Kanske  hitta fler QTH för repeaterar vi är ju ett till ytan stort län. Lite småkass uppslutning. Medverkande Roger J, Hans H och Per R

Vi kom fram till att vi bör göra någon form av radioträff under sensommaren/Hösten. Förslaget om bilradioorientering gillades och PR kommer att fortsätta att fundera på själva utformningen. Våra egna repeatrar bör användas och dessutom använda våra egna radiostationer.

 

Vi pratade länge om hur vi ska använda repeatrar och vad vi ska ha dom till. Vi var överens om att vi behöver komma överens om en plan hur vi ska fortsätta arbetet. Att renodla repeaterfloran är inte en dum idé. Då speciellt se över hur mycket vi använder 68MHz utrustningen. Det är en fråga som vi ska fundera på tills nästa gång.

 

Att det bara var en timme avsatt tid var bra och alla (3st) höll med om att det är bättre med kortare möten oftare än långa utdragna möten som går sällan."

Öppet styrelsemöte

Torsdagen den 7 Nov är det dags för styrelsemöte.

Vi kommer också diskutera aktiviteter inför vintern och våren 2020. Alla medlemmar är välkomna.

Anmäl gärna genom att skicka ett mail till jonkoping@fro.se för att vi ska kunna anpassa fikainköpen.

FRO Jönköping på Smålands traktorrace

IMG 4862

FRO Jönköping deltog tillsammans med 333e på Smålands traktorrace med tält, där vi visade upp vår sambandsutrustning och bjöd på fika - ett sorts pilotprojekt och troligen första gången FRO Jönköping aktivt deltar som utställare.

Tack alla ni som kom fram och pratade med oss!

Smålands traktorrace i Nye

smalandstraktorrace

Nu på Lördag (den 21/9 2019) deltar FRO Jönköping på Smålands Traktorrace i Nye.

Vi kommer ställa upp med tält, stabsbil och fika - redan medlemmar eller bara nyfikna på vår verksamhet? Kom gärna och säg hej.

Hassleryd i drift.

DSC 0183

 

DSC 0179Det var ordentligt varmt vid sändarhyddan. Dessutom jobbade faunan emot oss. Men trots huggande, bitande och stickande lokalbefolkning så gav vi inte upp. Så med god hjälp av FRO V. Götaland lyckades vi få upp antenner och driftsätta Hassleryd. Så som vi väntat, men nu är den igång. Både på 68 och 155MHz. Kolla upp sambandsplanen där finns alla detaljer. Har du ingen anropsignal så lägg ett mail jonkoping@fro.se så fixar vi till det direkt. Sedan är det bara att köra. T-nät varje Söndag strax före 11-kaffet.

 

 

 

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök